miercuri, 26 iunie 2013

Lalele

Descriere

Lalelele sunt considerate unele dintre florile cele mai elegante. Lalelele au tije lungi care sustin florile de culori variate: albastru, violet, roz, rosu, alb, galben, negru. Aceasta floare se considera ca provine din Olanda deoarece pe emblemele conventionale se intalneste si laleaua. Datorita frumusetii lor, lalelele se numara printre florile asociate dragostei.

Simbolistica

Lalelele reprezinta constanta si trainicia sentimentelor in ciuda diferitelor obstacole intalnite. Pentru crestini ea reprezinta vanitatea. Avand o frumusete trecatoare,lalelele pot simboliza si autoamagirea, ignorarea realitatii, iluzia, incapatanarea.

Istorie

Lalelele erau considerate floarea dragostei in Persia, nascuta din sangele unui erou care s-a jertfit pentru implinirea iubirii. Adevaratul loc de provenienta al lalelor este Turcia. Fiind floarea nationala a Olandei, acestia au sarbatorit cu fast implinirea a 400 de ani de la importarea alalelelor in tara. In Romania are loc evenimentul care se tine in perioada aprilie-mai la Pitesti numit "Simfonia lalelelor".

Cod Floral

Daruirea unei lalele poate fi considerat un gest de dragoste. Acestea reprezinta constanta sentimentelor, rezistenta in ciuda tuturor obstacolelor intalnite, trainicie. Semnificatiile difera in functie de culoarea acestora de la o dragoste infocata la o iubire fara viitor. Ca si celelalte flori si lalelele au fost sursa de insiratie a numarate opere literare si cantece. Chiar si in Romania s-au facut cantece si povestioare in care se atesta frumusetea covarsitoare a lalelelor, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind cea a artistului Luigi Ionescu.

Ocazie

Este un bun cadou pentru sarbatori precum cea de Valentine`s Day deoarece lalelele sunt asociate cu dragostea-pasiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu