miercuri, 26 iunie 2013

Orhideele

Descriere

Fara drept de apel, orhideele sunt cele mai numeroase dintre plantele cu flori si cele mai elegante. In prezent, in toata lumea sunt cunoscute peste 25.000 de specii de orhidee. Acestea au dimensiuni variabile existand flori foarte mici cat si flori de dimensiuni fabuloase. Acestea sunt fie solitare fie grupate in inflorescente racemoase. Mirosul acestora difera in functie de specie, unele orhidee avand un miros puternic altele nefiind parfumate deloc. Frunzele sunt de culoare verde intens iar unele specii prezinta anumite pete.

Simbolistica

In Extremul Orient orhideele erau cunoscute ca plante ale fertilitatii. In China ele reprezentau inocenta copilariei. In Franta si in Italia cu ajutorul orhideei se faceau vraji de magie neagra. In America era purtata ca aducatoare de noroc. Pentru europeni, orhideea era imaginea luxului, a vietii rafinate. Datorita mirosului puternic si select orhideele au fost numite plantele cu parfum regal. Astfel putem spune ca orhideele era venerata dar in acelasi timp in alte parti ale globului erau folosite datorita utilitatii lor in magie.

Istorie

Orhideele isi au originile in zonele cu clima tropicala si temperata din Japonia, Nepal si chiar India. Odata cu trecerea anilor orhideele au inceput sa populeze treptat toate continentele exceptie facand Antarctica. Si in Romania se gasesc 25 de genuri de orhidee cu 55 de specii. Ele pot fi intalnite atat in regiunile muntoase cat si in padurile si pajistile sesurilor. Datorita acestui fapt Romanaia poate fi considerata una din tarile cu cele mai bogate specii de orhidee salbatica unele din ele bucurandu-se de statutul lor de flori protejate prin lege.

Cod Floral

Orhideea este simbolul afectiunii reprezentand iubirea rafinata, satisfacuta. Se considera ca cel care daruieste o orhidee face promisiunea de a-si rasfata si ocroti iubita.

Ocazie

Orhideele pot fi oferite atat la sarbatorirea unor evenimente cum ar fi cu ocazia zile de 8 Martie sau Valentine`s Day dar si in zile obisnuite aratandu-ne astfel dragostea fata de persoane dragi noua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu