miercuri, 26 iunie 2013

Trandafiri

Descriere

Trandafirii sunt florile cu cea mai mare incarcatura emotionala, cu mirosul cel mai puternic si placut, capabili de a transmite sentimente ce nu pot fi descrise prin intermediul cuvintelor. Toate aceste caracteristici le-au adus, pe merit, titlul de "Floarea Regina". Nici o alta floare nu transmite la fel de bine ca trandafirii sentimente puternice precum cel de iubire pura, gelozie sau iubire pasionala.

Simbolistica

Trandafirul este cel mai des asociat cu sentimentul de iubire. Acesta poate transmite si alte mesaje in functie de culoarea pe care o are. Este cea mai apreciata floare datorita coloritului si mirosului persistent.

Istorie

Gradinile suspendate ale Semiramidei, ca si cele ale Edenului, erau impodobite detrandafiri atestand astfel rafinamentul si superioritatea pe care il aveau acestia fata de celelalte flori. Nici o alta floare sau planta nu a putut provoca atata bucurie precum trandafirii fiind venerati in acest fel si plantati in locuri deosebite.

Cod Floral

Sentimentele pe care trandafirii le pot transmite sunt variate. De la dragostea pura simbolizata de trandafirii rosii la gelozia simbolizata de trandafirii galbeni nu este decat un pas. Aceste semnificatii pot diferi in functie de persoana careia ii oferim aceste flori, de ocazia si relatiile pe care le avem cu aceasta. Dar in orice context nimeni nu se va supara atunci cand primeste o floare extrem de apreciata de popor precum trandafirii.

Ocazie

Trandafirii sunt cadouri potrivite pentru orice sarbatoare. Acestia se pot oferi cu ocazia unei onomastici, de Valentine`s Day sau se pot oferi atunci cand mergem in vizita la spital la o fiinta draga noua. Trandafirii au devenit astfel izvor de inspiratie pentru multi poeti si scriitori, acestia consacrand in memoria celebrelor flori diferite citate si versuri. Mai jos este un bun exemplu de citat incarcat cu puternice sentimente de dragoste al unui scriitor cunoscut ce diferentiaza trandafirii de toate celelalte flori: "Un singur trandafir poate tine locul unei gradini... si un singur pieten poate face cat intreaga lume" Leo Buscaglia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu